En Josep Albert Planes Ball en el seu llibre de Llegendes de Montserrat afirmava que la construcció més elevada i potent de l’arquitectura d’un poble, la sensibilitat més refinada d’un poema o l’enginy de les màquines més agosarades que elabora una cultura són, com a productes d’un temps i d’un lloc, travessats per un element que té alguna cosa de màgic: l’imaginari.

L’imaginari s’inscriu en cada producte que fabriquen els homes, en cada mot que escriuen, en cada paraula que pronuncien, en cada ruta que caminen.

És per això que et convidem a descobrir les rondalles i les llegendes de la muntanya-símbol de Catalunya- tot caminant pel Geoparc de la Catalunya Central.

Iniciem la visita a Santa Cecília de Montserrat, on els participants trobaran aparcament gratuït per als seus vehicles. A través d’un guiatge per l’antic monestir descobrirem com l’artista Sean Scully conjuga el seu art amb l’espiritualitat del lloc i el lliga amb les seves vivències personals.

Prendrem el camí de baixada cap a Castellbell, tot explicant les llegendes que configuren la història de Montserrat en l’imaginari popular. La muntanya de Montserrat, amb les seves extraordinàries formes i la seva riquesa espiritual, ha estat font de contes, llegendes i mites. Explicarem les històries fabulades dels Encantats, el Mansuet, el capità Testafort o el mite dels Pallers entorn de la família de gegants Regira-Rocs.

Dia i hora

Consultar

Lloc

Montserrat

Época de l'any

Durant tot l'any

Preu

A partir de 40€ per persona
Reservar